Inschrijven

Cursusaanbod april 2018

In april starten de volgende cursussen bij M-Pact Educatie - Volksuniversiteit:
(Je kan je aanmelden voor de gewenste cursus via de 'lees meer...' functie)

FAMILIE OPSTELLINGEN
“Krijg grip op je eigen leven” Bots je in je leven keer op keer tegen eenzelfde thema of probleem aan, waar je maar geen helderheid in krijgt en ervaar je dit als een belemmering om het beste uit jezelf en jouw leven te halen?

Een workshop (familie) opstellingen kan je helpen om op verbluffende wijze hier verbetering in te brengen en in contact te komen met je “familieziel”.

Lees meer...

ARABISCHE KEUKEN - KOOKCURSUS
De Arabische keuken staat bekend om zijn heerlijke geuren en smaken. Het is een (kleur)rijke keuken waarin een grote verscheidenheid aan kruiden, specerijen en groenten wordt gebruikt.  Er zal gebruik worden gemaakt van biologisch vlees en eieren. Onder het genot van Arabische cardamon koffie en thee zullen we samen verschillende mezzes, hoofdgerechten en desserts maken en proeven! Gerechten zoals beryani, mahsi, makloba, hummus, baba ganoush, kubba en verschillende soorten baklava zullen de revue passeren. 

Lees meer...

EHBO MET NATUURLIJKE MIDDELEN
Je gaat op zomervakantie en je neemt mee… je paspoort, je zwemkleding en… niet te vergeten: een EHBO-doosje! Een ongeluk zit in een klein hoekje en in veel gevallen kan zo’n EHBO-doosje het verschil maken tussen een onbezorgde vakantie en een bezoek aan het ziekenhuis ver weg van huis.
Tijdens deze workshop ga je je eigen EHBO-doosje vullen met natuurlijke middelen. Middelen die je kunt gebruiken als je bijvoorbeeld zonnebrand of een insectenbeet hebt gekregen. 

Lees meer...

ONDERHANDELEN
Wist je dat vrouwen onderhandelen wel belangrijk vinden maar het niet heel vaak doen? Veel vrouwen worden nerveus van onderhandelen, ervaren stress en leven zich (te veel) in. Niet nodig!!! Tijdens deze interactieve workshop ontwikkel je meer vaardigheden (en dus zelfvertrouwen) om te onderhandelen aan de keukentafel, op het schoolplein, op de markt of in je (vrijwilligers)werk. Je zal meer zelfvertrouwen krijgen wanneer je ontdekt dat onderhandelen ook heel leuk kan zijn.

Lees meer...

KRUIDEN UIT DE TUIN VOOR JE GEZONDHEID
Aan de slag met kruiden uit de tuin voor je gezondheid. Welke planten kunnen we in het voorjaar oogsten en gebruiken? Naast informatie over planten, hun inhoudsstoffen en geneeskrachtige werking krijg je ook weer zelfgemaakte producten mee naar huis zoals een smeerwortelzalf en een hoestdrank. De smeerwortelzalf is een heerlijke zalf voor spieren, botten, pezen en gewrichten. Erna Lankhorst is o.a. kruidenvakvrouw en apitherapeut.

Lees meer...