Inschrijven

Enschede Akkoord!

Samen voor de stad!

Wat is het Enschede Akkoord?

De meeste politieke partijen zijn er van overtuigd dat de nieuwe gemeenteraad het lef moet hebben om de stad anders te benaderen. Door de stad beter en vaker bij discussies en lastige onderwerpen te betrekken;
- of door de stad op onderwerpen meer zeggenschap te geven. 
- of de stad te vragen de beste oplossingen te bedenken. 
Dit geheel aan ‘een andere benadering’ heet het 'EnschedeAkkoord'.

 

Help je zaterdag 30 juni ook mee?

We zoeken betrokken burgers die een dagdeel enquêtes af willen nemen in de wijk. Elke vrijwilliger wordt vergezeld door of heeft in de buurt een vertegenwoordiger van de wijk, de politiek en de ambtelijke dienst.

HET HOOFDDOEL is met zoveel mogelijk stadsgenoten in gesprek gaan, bevragen over wat ze bezig houdt, aanspreekbaar zijn voor ze, enqueteren over wat zij belangrijke onderwerpen vinden en waarom, energie ophalen, zichzelf laten inspireren, het Enschede Akkoord uitdragen en uitleggen.

Belangrijkste houding die ELK teamlid heeft is onbevangen en onbevooroordeeld luisteren. Draag uw steen bij om SAMEN voor de STAD te gaan!

 

Wanneer?

Voor deelnemers zal er a.s. woensdag avond een breefing zijn. De deelnemers worden verdeeld over de vijf wijken in Enschede, je kan zelf aangeven welke dag en van hoe laat tot hoe laat:

Centrum, Noord, Oost, Zuid, West

Vrijdag 29/6

Zaterdag 30/6

Tussen 10-21 uur

Tussen 10-17 uur


Boekelo, Lonneker, Glanerbrug

Vrijdag 29/6

Zaterdag 30/6

Lonneker       Tussen 12-18 uur
Glanerbrug   Tussen 17-21 uur
Boekelo         Tussen 08-17 uur

Tussen 10-17 uur
Tussen 10-17 uur
Tussen 10-17 uur


Meer informatie vind je in de vacature 

Inwoner centraal in overhandigde Enschede Akkoord

Bron: ©Newsroom Enschede
Foto: ©DagbladTubantia Fotograaf: ©Reinier van Willigen

Hoe moet de gemeente Enschede de komende vier jaar met haar inwoners, bedrijven en instellingen maatschappelijke problemen oplossen?

Maandagavond ontving de gemeenteraad een voorstel met daarin de belangrijkste opgaven van Enschede. Een werkgroep met vertegenwoordigers van alle twaalf fracties van de politieke partijen bood het voorstel aan de voltallige gemeenteraad aan. In het zogenoemde Enschede Akkoord doet de raad een aantal beloftes aan de stad over de manier waarbij ze inwoners wil betrekken bij de besluitvorming.
Daarnaast gaat de gemeenteraad een agenda opstellen met de belangrijkste onderwerpen waarover de raad met u in gesprek wil.

De straat op
Van woensdag 27 tot en met zaterdag 30 juni trekken raadsleden, de politieke partijen en ambtenaren de stad in om met het gesprek aan de gaan met de inwoners. De gemeenteraad wil samenwerken met haar inwoners om Enschede 'mooier en nog beter te maken'.