Inschrijven

Enschedese Vrijwilligersprijs 2019!

De GENOMINEERDEN zijn bekend!

De Jury heeft 5 genomineerden geselecteerd uit de inzendingen van de nominatie ronde die afgelopen maanden heeft plaatsgevonden.

Wat betekent de nominatie?
Dit betekent dat de genomineerde instanties/organisaties/verenigingen in aanmerking komen voor de eerste, tweede of derde prijs. Deze worden bekend gemaakt tijdens ‘de nationale dag van de vrijwilliger’ op zaterdag 7 december 2019 van 12:30 tot 17:00 uur. De bekendmaking en prijsuitreiking zal deze middag plaatsvinden in Theater Prismare aan de Roomweg 167d (Roombeek) en wordt uitgereikt door een wethouder van de gemeente Enschede. Daarnaast worden zij door M-Pact aangemeld voor de Overijsselse Vrijwilligersprijs 2020 en de Allerhande Vrijwilligersprijs 2020. 

Binnenkort begint de stemronde!
Ben je lid van onze M-Pact nieuwsbrief dan zal je volgende week een mail ontvangen met daarin de stemknop. Ben je geen lid van deze nieuwsbrief? Op onze website en in de social media zal rond dezelfde tijd de link naar een stemmogelijkheid geplaatst worden! Kortom; het valt haast niet te missen!

Er kan vervolgens tot zondag 1 december gestemd worden op jouw favoriet. Daarna sluiten de lijnen en hoor je op de Nationale Vrijwilligersdag 2019 wie uiteindelijk gewonnen heeft!

Enschedese Vrijwilligersprijs 2019

Tijdens de Nationale Vrijwilligersdag van 2018 is het al aangekondigd: De komst van de Enschedese Vrijwilligersprijs 2019.

Enschede kent vele organisaties, instellingen en verenigingen die zich elk op hun eigen manier vrijwillig inzetten voor de bewoners van Enschede. Denk daarbij aan mantelzorgers, taalmaatjes, kinderboerderijen, speeltuinen, wijkcentra et cetera.

Dit jaar willen wij deze organisaties in het zonnetje zetten door middel van de uitreiking van de Enschedese Vrijwilligersprijs 2019. De prijs is bedoeld voor organisaties, instellingen of verenigingen die op een bijzondere manier met haar vrijwilligers omgaan.

Tot begin september was er de mogelijkheid organisaties/stichtingen en verenigingen aan te melden voor deze Enschedese Vrijwilligers Prijs!
Een jury beoordeelt deze voordrachten op een aantal criteria en maakt een selectie van 5 potentiële prijswinnaars. De jury kijkt bijvoorbeeld naar de positie van de vrijwilligers binnen de organisatie, hoe worden de vrijwilligers gewaardeerd binnen de organisatie, zijn er duidelijke afspraken gemaakt over taken en bevoegdheden, krijgt de vrijwilliger opleidingsmogelijkheden, hoe is de uitvoering van de vrijwilligerstaak geregeld, wat is het maatschappelijk belang van de organisatie et cetera.

Aanmelden en procedure

U kon organisaties, instellingen of verenigingen voordragen via een voordrachtformulier en motiveren waarom u deze organisatie voordraagt en wie weet eindigt uw organisatie dan wel in de Top 5!

De prijs is bedoeld voor een organisatie, instelling of vereniging; dus niet voor een persoon. Daarnaast moet het gaan om officieel vrijwilligerswerk binnen de gemeente Enschede

Na 1 september zijn de lijnen gesloten en is de jury in beraad gegaan om een Top 5 samen te stellen van alle genomineerden. Daarna volgt de publieke stemronde.
Tijdens de Nationale Dag van Vrijwilliger is de grote finale. Daar zal bekend worden wie de eerste Enschedese Vrijwilligersprijs 2019 heeft gewonnen! Behalve deze mooie prijs wint de nummer 1 ook een automatische nominatie voor de Overijsselse Vrijwilligersprijs 2020 en de Allerhande Vrijwilligersprijs 2020. Ook de nummers 2 en 3 zullen automatisch genomineerd worden voor deze prestigieuze prijzen. Dus geef snel uw favoriete organisatie, instelling of vereniging op en vertel ons waarom deze de Enschedese Vrijwilligersprijs verdient. 


NOMINATIES GESLOTEN!
Binnenkort begint de stemronde

Wilt u op de hoogte blijven?
Meld u dan aan voor onze M-Pact nieuwsbrief zodat u niets mist!