Inschrijven

Blog: M-PACT is een feit! Een bijzondere ervaring!

M-PACT IS EEN FEIT! EEN BIJZONDERE ERVARING

[Door: S. Roerdink]

Vrijdag 24 juni staan de vrijwilligers om 10.00 uur klaar om de bezoekers te ontvangen. Alles is feestelijk versierd. De sociale ondernemers (Monique Beernink en Lily Hartmans), de medewerkers en de vrijwilligers zijn er trots op om de nieuwe organisatie M-Pact te mogen vertegenwoordigen. De organisatie is ontstaan vanuit een fusie tussen Vrijwilligers053 en de Volksuniversiteit Enschede. Met een nieuwewebsite, een nieuwe online vrijwilligersvacaturebank en een nieuwe werkplek zijn er belangrijke mijlpalen behaalt.

De introductie en opening van M-Pact

Via de Generation Wall van Edna Walhain loopt iedereen naar de nieuwe locatie van M-Pact. Nog steeds gevestigd in hetzelfde gebouw, maar nu achterin het pand in een mooie ruime kantoortuin. De Generation Wall (GeneratieDynamiek) levert interessante inzichten op over de motivatie van vrijwilligers om zich in te zetten voor de samenleving.

De inspirerende muziek van de band ‘Templebar’, op het podium via GroofZ, komt je tegemoet. Een aantal mensen schrijft zich in bij de nieuwe online vrijwilligersvacaturebank. De Matchadviseurs helpen hen daarbij. De nieuwe vacaturebank maakt het nog makkelijker om de juiste vrijwilliger met passend vrijwilligerswerk aan de juiste organisatie te koppelen. Tevens konden mensen mee tekenen en kleuren aan de M-Pact stad in Hundwertwasser stijl onder leiding van Jorgos Even en Amber Brejaart.

Na een lekkere lunch verzorgd door LunchBoks staat iedereen weer paraat. Er zijn verschillende activiteiten. Fotograaf Frans Nikkels is ondertussen hard aan het werk. Iedereen die zich inschrijft krijgt namelijk gratis een professionele profielfoto. Erg handig voor je cv!

Samen maak je impact!

Impact maken doe je niet alleen, dat beseft de organisatie goed. Verschillende organisaties en mensen dragen bij aan M-Pact. Elkaar waarderen is vanzelfsprekend bij deze organisatie. Op deze dag worden twee vrijwilligers in het zonnetje gezet: fotograaf Johan Bruinsma en klusser Maurice Kamphof. Daarnaast wordt o.a. Damsté (advocaten/notarissen) bedankt voor het beschikbaar stellen van het kantoormeubilair uit hun leegstaande pand in Almelo.

Voorzitter van de Enschedese Uitdaging, Jan Schutrups houdt een toespraak. Monique en Lily benadrukken nog even duidelijk waar de organisatie voor staat. Het gaat om maatschappelijk meedoen in de brede zin. Woorden die naar voren komen zijn o.a. vrijwilligerswerk, educatie, participatie, vluchtelingen, ouderen, jongeren etc. 'Het doel is dat iedereen iets voor een ander gaat doen!' Na deze passievolle woorden, knippen de initiatiefnemers vervolgens het lint door. Locatie
M-Pact is een feit.

Wil je ook het verschil maken?

Organisaties die vrijwilligers nodig hebben en mensen die openstaan voor vrijwilligerswerk zijn bij de online vrijwilligersvacaturebank van M-Pact aan het juiste adres. Voor meer informatie of vragen mail, bel of kom langs. De Matchadviseurs helpen je graag!