Inschrijven

Maatjes Enschede

Maatjes Enschede

Lees hier meer informatie over de lopende Maatjes projecten in Enschede...

Wordt een maatje!

Door: Ruben Eijsink

Ieder mens heeft behoefte aan contact, gezelligheid en zo nu en dan een helpende hand.

Niet iedereen heeft iemand in de buurt die daarvoor kan zorgen. Het Platform 'Maatjes Enschede' van M-Pact (samenvoeging van Vrijwilligers053 en Volksuniversiteit Enschede) gaat daar verandering in brengen. M-Pact is een organisatie gespecialiseerd in vrijwillige inzet, educatie en participatie. 

Maatjescontact is een duurzaam contact, niet eenmalig. Bij een maatje staan menselijke kwaliteiten centraal zoals warmte, tijd, nabijheid, respect, humor, en begrip. Het maatje treedt de ander tegenmoet als een gelijkwaardig persoon, waarbij de waarde van het persoonlijk contact voorop staat. Denk bijvoorbeeld aan samen koffie drinken, een praatje maken, hulp bij het invullen van papieren, een klusje in en om het huis of om eens een keer een museum of theater te bezoeken.

Wil je het verschil maken voor een ander?
Heb je affiniteit met mensen en wil je iemands leven en die van jezelf verrijken? Meld je dan aan op www.m-pact.nl of neem contact op via 053-4323304 of info@m-pact.nl.

Eenzaamheid onder Ouderen

Eenzaamheid komt in Nederland vaker voor dan veel mensen denken! Zelfs in Enschede zijn er veel mensen die zich eenzaam voelen.
De meeste mensen die eenzaamheid beschrijven noemen het een gevoel van verdriet, van leegte. Het gevoel van machteloosheid gaat samen met het gevoel van eenzaamheid. Dat maakt dat eenzaamheid hardnekkig is: mensen voelen zich (ten onrechte) niet bij machte hun situatie en hun emoties te veranderen. Het kan ertoe leiden dat iemand het leven zo inricht, dat die gevoelens worden vermeden, door het vermijden van contacten met anderen.

Meer lezen...