Inschrijven

Mannen-kookgroep zuid

Samen is veel gezelliger!

Of het nu gaat om een Hollandse-pot of een Indische rijsttafel, de mannenkookgroep van Power Zuid gaat lustig aan de slag met kruiden en recepten! Gezellig en met mannen onder elkaar. 

De eerste mannen-kookgroep die afgelopen mei in Enschede Zuid als Pilot gestart is, is inmiddels een groot succes gebleken. De deelnemers zijn erg enthousiast en bloeien helemaal op. Vandaar dat besloten is om na de zomervakantie hiermee verder te gaan. Ook wordt nagedacht over een soortgelijke groep voor vrouwen.

Het  idee voor deze kookgroep is ontstaan bij de wijkteams in Zuid, Power Zuid en M-Pact. Naast ontwikkeling van nieuwe activiteiten is het doel om tevens de autochtonen te enthousiasmeren voor deelname aan activiteiten binnen Power Zuid, Zunabrink 12.

Vanuit hier is onder anderen het project "Samen koken" ontstaan. In mei dit jaar is gestart de pilot-kookgroep, speciaal voor alleenstaande mannen, met een zestal deelnemers gestart. Er wordt tussen 17.30 uur tot 19.30 uur samen gekookt en gegeten, met een groep van max. 6 mannen, en er wordt slechts een eigen bijdrage gevraagd van 3,50 €

De kookgroep is in het leven geroepen om alleenstaande volwassen mannen die het leuk vinden om buiten huis activiteiten te ondernemen, met elkaar in contact te brengen. Tegelijk wordt de mogelijkheid aangeboden om sociale contacten te verbeteren en nieuwe mensen te ontmoeten. Bijvoorbeeld samen te eten, kookvaardigheden leren en te genieten van een gezonde maaltijd.