Inschrijven

Première Minikronieken

Kom je ook?!

Minikronieken Twente

Minikronieken gaat voor Kracht on Tour Twente 17 vrouwen trainen om films te maken over krachtige vrouwen die hen inspireren.

In september is door Minikronieken in samenwerking met M-pact, een project gestart voor vrouwen in Twente, in het kader van economische onafhankelijkheid van vrouwen. Dit is onderdeel van de landelijke campagne KRACHT on Tour. Het is hard nodig dat dit meer onder de aandacht komt, want ongeveer de helft van de vrouwen in Nederland staat financieel niet op eigen benen. Deze groep verdient gemiddeld minder dan 70% van het minimum loon.

In het Minikronieken project gaan vrouwen leren (hun eigen) rolmodellen te interviewen en te filmen. Met de films worden onafhankelijke sterke vrouwen zichtbaar gemaakt, zo zijn ze een  inspiratiebron voor anderen. Deze training start in oktober en zit inmiddels vol!

De filmpremière is op 18 november bij Concordia in Enschede.


VROUWEN INSPIRATIEDAG
Kracht on Tour, FIFE event


Op 30 november kan je jezelf laten inspireren om je doelen, talenten en dromen te ontdekken en om stappen te zetten, tijdens de Vrouwen Inspiratiedag. Het programma bestaat uit o.a. workshops en entertainment, in het kader van persoonlijke ontwikkeling en financiële onafhankelijkheid. Ook zal tijdens deze dag een impressie gegeven worden van de Minikronieken filmpjes die op 18 november volledig vertoond zijn.