Inschrijven

Mini Kronieken van start!

Mini Kronieken zoekt sponsoren!

Mini Kronieken team

U heeft nog 6 dagen om als bedrijf in Twente ook uw bijdrage te leveren in de vorm van een donatie of via sponsoring. 5 dagen om meer Twentse vrouwen economisch sterker te maken.

Nog 5 dagen: grijp deze unieke kans!

We hebben nog maar € 900,- nodig om het project door te laten gaan. Maar beslis snel, want het project gaat alleen door, wanneer dit geld voor zondag bij elkaar is gebracht. 

Nog 5 dagen te gaan, doet u mee? Bezoek onze crowdfundpagina.

Trainingsbureau NOVA helpt vrouwen om hun kansen te grijpen!

De helft van de vrouwen in Nederland is financieel afhankelijk van anderen. Kracht on Tour – Minikronieken brengt daar verandering in. Met het filmproject Minikronieken worden vrouwen in Twente getraind, uitgedaagd en geïnspireerd! Zo creëren we zelfvertrouwen, vergroten we vaardigheden en bouwen we aan hun netwerk. Daarnaast geven we de ‘onbekende heldinnen van Twente’ een podium, zodat zij op hun beurt een inspiratie kunnen zijn voor anderen! 

Waarom dit project? 
De helft van alle vrouwen in Nederland verdient minder dan 800 euro per maand en is dus financieel afhankelijk van anderen. De landelijke campagne Kracht on Tour wil dit veranderen en zet zich in voor meer economische zelfstandigheid van vrouwen. In Twente worden vrouwen door middel van workshops, werkervaringsplekken en bedrijfsexcursies gestimuleerd hun eigen positie te verbeteren. Met dit project willen we tenminste 14 vrouwen concrete handvatten geven, door ze op te leiden tot beginnend filmmaker.

Initiatiefneemsters 
Astrid Beltman is als echte powervrouw de drijvende kracht achter Kracht on Tour in Twente. Zij doet dit vanuit haar rol bij M-Pact, de partnerorganisatie voor Twente. De vrouwen in Twente zullen niet alleen in aanraking komen met het landelijke programma van Kracht on Tour; Astrid heeft namelijk de samenwerking gezocht met Masja de Roy van het beproefde concept Minikronieken.

Minikronieken
Met behulp van Minikronieken wordt het levensverhaal van mensen op een unieke manier in beeld gebracht. De films voor Kracht on Tour gaan over vrouwen die in een afhankelijke positie zaten en daaruit gekomen zijn. Ze vertellen hoe ze hun kracht en talenten inzetten en zijn daarmee een inspiratiebron voor iedereen. De methode ‘Minikronieken’ is door Masja bedacht om mensen vanuit een kwetsbare positie meer kansen te geven. Het draait bij deze methode namelijk niet alleen om de ‘hoofdpersoon in de film’. Minikronieken is een productie- en opleidingsmethode voor film, die juist ook voor de makers een toegevoegde waarde heeft.
De deelneemsters worden opgeleid tot beginnende filmmaker en werken dus zelf aan hun onafhankelijkheid!

Lees meer...