Inschrijven

Nieuws over vrijwilligerswerk

Vrijwillig dichtbij
Dichtbij in beeld

Nieuws over vrijwilligerswerk

De afgelopen maand zijn er weer interessante berichten voorbij gekomen op de website van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV). Dit is de belangenorganisatie binnen het vrijwilligerswerk in Nederland. Hieronder een overzicht.

Gratis VOG verlengd

Het ministerie van Veiligheid en Justitie heeft besloten om de Regeling Gratis VOG onder dezelfde voorwaarden te verlengen tot 1 januari 2020. De regeling zou 1 januari 2017 aflopen, maar is nu dus verlengd. Zeker in 2017 blijven Vereniging NOV en NOC*NSF contactpunten voor organisaties die willen deelnemen aan de regeling. De regeling is voor (vrijwilligers van) vrijwilligersorganisaties die werken met minderjarigen en/of mensen met een verstandelijke beperking. Ondanks herhaaldelijk aandringen van een groeiende groep gemeenten en Vereniging NOV heeft staatssecretaris Dijkhoff niet besloten om het aantal doelgroepen uit te breiden of om de prijsverhoging voor de VOG voor vrijwiliigerorganisaties terug te draaien.

Lees meer over de Regeling Gratis VOG op www.gratisvog.nl

 

De regelhulp vrijwilligersvergoeding live

De regeling Vrijwilligersvergoeding zorgt bij veel vrijwilligers en organisaties voor hoofdbrekens. Mag een vrijwilliger een vergoeding ontvangen en hoeveel mag dat zijn? Wat moet de vrijwilliger of de organisatie doen wanneer een vrijwilliger te veel ontvangen heeft? De Belastingdienst heeft op haar site een regelhulp geplaatst die organisaties en vrijwilligers kunnen gebruiken om antwoorden te krijgen op de vragen over de vrijwilligersvergoeding. Kijk hier voor meer informatie.

 

Nieuw! Vrijwillig Dichtbij in beeld

Lokaal Samenwerken is actueler dan ooit; decentralisaties maken dat er meer en complexere zorgvragen bij vrijwilligersorganisaties komen. Daarom werken veertien landelijke vrijwilligersorganisaties met Vereniging NOV en met het ministerie van VWS samen in het programma Vrijwillig Dichtbij. Vrijwillig Dichtbij wil allereerst vrijwilligers ondersteunen door de lokale afdelingen versterken. Wat we nog meer doen? Kijk hieronder naar de gloednieuwe animatie 'Vrijwillig Dichtbij in beeld'.

Lees hier het actuele nieuws van de NOV.