Inschrijven

Samen kleuren wij de stad

Illustratie : Enschede_skyline door AmberART©

Terugblik op de 'Dag van de Vrijwilliger 2018'

Afgelopen vrijdag, 7 december 2018, vond in Prismare de viering van de 'Nationale Vrijwilligersdag' plaats. Dit is het derde jaar dat M-Pact, in samenwerking met de Gemeente Enschede, het groots aanpakt om de vrijwilligers, mantelzorgers en andere actieve burgers van Enschede in het zonnetje te zetten.

Iedereen werd hartelijk ontvangen door de twee harten-mascottes terwijl ze over een rode loper het pand betraden. Binnen stond de koffie en thee al klaar en rond 13 uur ging het programma van start.

Jerry Kroezen verzorgde het theater deel met zijn ‘Jerry’s special’ waarin hij diverse typetjes en stemmetjes ten gehore bracht en verschillende woordgrappen zoals ‘ziekte van vijver’ en de ‘handikiep’ verwerkte in zijn hoorspelen.

Wethouder Arjan Kampman was aanwezig om de vrijwilligers ook namens de gemeente te danken voor hun inzet. “Samen maken we de samenleving” aldus Ajan die tevens met een aantal vrijwilligers van de Wijkwijzer sprak over het doen van vrijwilligerswerk. De Wijkwijzer legt verbindingen tussen mensen met problemen en de organisaties die hen kunnen helpen. Op de vraag van Arjan waarom zij dit werk deden gaven zij vooral aan het ‘zinvol’ te vinden en het ‘fijn te vinden mensen te kunnen helpen’.

Ook kwam de eerste ‘Enschedese Vrijwilligersprijs’ ter sprake. Deze is bedoeld voor organisaties (niet voor individuen) die met hun vrijwilligers nuttig werk verrichten voor de Enschedese samenleving. Hierover leest u binnenkort meer op onze website!

Vervolgens konden we kijken naar een prachtige film over de diversiteit van vrijwilligerswerk in Enschede met de titel ‘Samen kleuren wij de stad’. Een film gemaakt door de uit Iran afkomstige kunstenaar Bahador Fatemi die als vrijwilliger bij M-Pact werkt om de Nederlandse taal te oefenen en te wennen aan het 'kantoor leven'. De film kunt u via YouTube bekijken. (Meer over bahador lees u in het artikel hieronder)

Na een korte pauze was het tijd voor de Bingo die opnieuw gehost werd door Jerry Kroezen. Aan de hand van muziekfragmenten afgewisseld met lottobal nummers konden mensen een groot aantal prijzen in de wacht slepen die gedoneerd zijn door een flink aantal organisaties, winkels en bedrijven in Enschede. Het volle programma werd afgesloten met een gezellige borrel achteraf.

Kortom, een volle maar zeer geslaagde dag!

Foto's vind u op Facebook, de film is via youtube te bekijken en meer over Bahador lees u in het interview hieronder.

Samen kleuren wij de stad

Bahador Fatemi

Bahador (31 jaar) komt uit Iran waar hij op een tradionele manier heeft leren schilderen aan de kunstacademie. Toen hij naar Nederland kwam als student leerde hij bij Hogeschool Saxion de digitale kant van kunst; film, animaties, fotografie, illustraties en grafische vormgeving.

Als backpacker heeft hij veel gereisd naar India, Turkije, Geörgie, Brazilië en heel veel Europese steden. Het reizen geeft hem niet alleen plezier maar hij organiseert ter plekke exposities over zijn werk, ontmoet andere kunstenaars en licht zijn werk mondeling toe.

Lees verder...

Illustratie : Enschede_skyline door AmberART©