Inschrijven

Blog: Vrijwilligerswerk als eerste werkervaring

Jonge vakantievrijwilliger Emrys verzet bergen werk bij M-Pact!

[Door: S. Roerdink]

Emrys Dhoenmoen heeft veel hobby's, hij houdt van mountainbiken, wielrennen en boogschieten. Ook heeft hij een aquarium. Emrys is een 16-jarige jongen met bijzondere kwaliteiten. Hij is superhandig met techniek. Apparaten uit elkaar halen en in elkaar zetten, daar is hij goed in! Thuis doet hij dat bijvoorbeeld met de laptop, de telefoon, de Nintendo DS, de tv, etc.

Hoe kwam je bij M-Pact?

'Ik verveelde mij in de vakantie. Mijn moeder belde dat ze een mooi aanbod had voor mij bij M-Pact. Ik ben naar M-Pact gefietst en toen was het vrij snel voor elkaar. Het was namelijk inderdaad een heel mooi aanbod. Er was veel ICT werk te doen!'

Ik heb er veel van geleerd

'Ik heb de eerste drie weken van juli geholpen met de ICT. Alles met computers vind ik leuk.' De lichtjes in de ogen van Emrys bevestigen dit. 'Ik mocht invulwerk in Tulip (database) doen. Ook heb ik samen met Bernard (vrijwilliger M-Pact) het systeem geïnstalleerd voor de printers en Office etc. Voor mij was het super. Ik wilde er van leren en van Bernard heb ik echt veel geleerd!

Werkdag Emrys

Terwijl ik zelf weer aan het werk ben wordt Emrys tussendoor gevraagd of hij even wil helpen. Op de achtergrond hoor ik hoe hij vakkundig de vrijwilliger helpt met het beantwoorden van een ICT-vraag. Een mooi voorbeeld, van hoe de jonge vakantievrijwilliger bij M-Pact impact maakt!

Wordt vervolgd

Straks zit de vakantie er weer op voor Emrys. Later wil hij 'iets met ICT' gaan doen. 'Mijn vrijwilligersvergoeding heb ik in mijn hoofd al uitgegeven. Ik wil graag een zoutwater aquarium!' Emrys vertelt met stralende ogen over zijn vrijwilligerswerkervaring. Hij komt zeker nog een keer weer helpen bij M-Pact. M-Pact is ook ontzettend blij met Emrys, hij heeft bergen werk verzet!