Inschrijven

Vrijwilligers op de juiste plek bij M-Pact!

Maandag 12 september. Buiten is het dertig graden. Bij M-Pact schijnt de zon in de kantoortuin terwijl de vrijwilligers gedreven werken. Kor Roelofse is Matchadviseur. Hij houdt zich bezig met één van de belangrijkste kerntaken van M-Pact, het koppelen van vrijwilligers aan (maatschappelijke) organisaties.

Hoe ben je zelf bij M-Pact gekomen?

Kor: 'Ik was op zoek naar vrijwilligerswerk en ik wilde helpen in een bejaardenhuis of iets dergelijks. Op de website van M-Pact zag ik dat er inloopspreekuur was. Tijdens het inloopspreekuur had ik een intakegesprek. M-Pact was toen net op zoek naar Matchadviseurs en mijn achtergrond als voormalig casemanager bij de arbodienst sluit goed aan op die functie. Voor mij is het ontzettend fijn dat ik vrijwilligerswerk heb dat aansluit op mijn vorige werk. Vooral omdat ik graag weer een soortgelijke functie wil.

Wat doet een matchadviseur?

Het belangrijkste is het voeren van de intakegesprekken met mensen die zich aanmelden als vrijwilliger. Zo komt de juiste persoon op de juiste plek. Kor: 'Vorige week maandag heb ik nog een vrachtwagenchauffeur die nu nog in de ziektewet zit geholpen. Hij kan straks aan de slag bij Aveleijn. Al bijna 50 jaar biedt Aveleijn zorg, ondersteuning, behandeling en advies aan kinderen, jongeren, volwassenen en senioren met een verstandelijke beperking of een lage sociale redzaamheid. Het leuke aan het gesprek was dat deze man superenthousiast is. Hij wil graag voor Alveleijn mensen naar het werk brengen en weer thuisbrengen.

Welke vrijwilligers kan M-Pact helpen?

Kor: 'Iedereen die vrijwilligerswerk wil doen is bij M-Pact van harte welkom. Er zijn vacatures op allerlei niveaus, waarbij we over het algemeen wel iets langer moeten zoeken voor de functies op hbo-niveau. Het zijn vaak hele aantrekkelijke functies voor mensen die werkzoekende zijn en graag zinvol bezig willen blijven in hun vakgebied.'

Jouw vrijwilligerswerk maakt impact!

Kor: 'Mijn werk als Matchadviseur geeft mij structuur. Natuurlijk staat het ook goed op mijn cv. Ik ben altijd trots wanneer ik iemand enthousiast heb gemaakt voor het vrijwilligerswerk. Het levert mij nieuwe sociale contacten op en het is zinvol. Ik kan dan ook iedereen aanbevelen om vrijwilligerswerk te gaan doen. Jouw vrijwilligerswerk zorgt echt voor impact! Dus neem gerust contact op met ons.'

Lijkt het jou leuk om Matchadviseur te worden bij M-Pact?
Kijk dan snel naar de lopende vacature voor Matchadviseur!