Inschrijven

Week tegen de eenzaamheid 2017

Groeigesprekken tijdens 'de week tegen eenzaamheid'

Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. Bij eenzaamheid voelen mensen het gemis van verbondenheid met anderen. Coalitie Erbij organiseert van donderdag 21 september t/m zondag 1 oktober de “week tegen eenzaamheid”. Onder het motto: “kom erbij” worden in vele plaatsen in ons land activiteiten georganiseerd. Want eenzaamheid aanpakken begint met het leggen van contact.

Op donderdag 28 september van 9.30 tot 11.30 uur, vindt bij M-Pact, locatie Prismare, een groeigesprek plaats met als thema: eenzaamheid.

Door mee te doen aan een M-Pact groeigesprek kun je verbinding maken met andere mensen. Een groeigesprek kan ontmoetingen makkelijker maken en dat is waardevol.

Een groeigesprek is leuk voor iedereen, organisaties, betrokken burgers en mensen die zich eenzaam voelen.

Aanmelden  (mogelijk tot 22 september)

Week tegen eenzaamheid

Er zijn uiteenlopende oorzaken en gevolgen van eenzaamheid. Eenzaamheid kan ontstaan als door een persoonlijke of externe omstandigheid het sociaal netwerk verandert of een naaste gemist wordt. De gevolgen van eenzaamheid zijn groot. Zeker als het langdurig aanhoudt, leidt eenzaamheid tot gezondheidsrisico’s, minder meedoen in de samenleving en een gevoel dat welzijn of geluk tekortschiet. Eenzaamheid verhoogt zelfs de kans op voortijdig overlijden. Er kan een vicieuze cirkel ontstaan waarbij gevolgen de eenzaamheid versterken.

Meer informatie over eenzaamheid en de 'week tegen eenzaamheid' vind je hier. Wil je zelf iets doen? Misschien is maatje worden iets voor jou?